Tarieven webdesign | Prijs website | Kosten website laten maken

Richtprijs voor het maken van een nieuwe website

We komen wel eens internetbedrijven tegen die een uurtarief hanteren van € 130,- per uur. Ons uurtarief ligt op € 60,- per uur (exclusief 21% btw). De kosten en dus ook de prijs van de uiteindelijke website zijn gebaseerd op dit uurtarief. In onze website-offerte worden de kosten zeer duidelijke gespecificeerd.
Op voorhand is het onmogelijk om een vaste prijs te geven voor het maken van een website. Waarom? Heel simpel, er zijn te veel mogelijkheden die betrekking hebben op de prijs van een nieuwe website.
Afhankelijk van uw wensen kunnen wij makkelijk een inschatting maken van de kosten van uw website.  
Toch proberen we u hieronder op voorhand een idee te geven van de verschillende prijzen voor websites.

Wat is het doel van uw website?

Wilt u een website of webshop laten maken? De kosten voor het maken van een website zijn altijd lager dan het maken van een webshop. Doorgaans kost een webshop 2 keer zoveel als een website, omdat een webshop maken complexer is door toevoeging van producten en betaalmogelijkheden zoals iDEAL.

Wat moet de website kunnen?

De functionaliteiten die u wilt gebruiken bepalen in hoge mate (samen met de vormgeving) de prijs van uw nieuwe website. Een eenvoudige website waarin alleen foto’s en teksten gebruikt worden is een stuk goedkoper dan een website waarin bijvoorbeeld complexe berekeningen gemaakt kunnen worden.

Een goedkope website laten bouwen

Een website laten bouwen hoeft niet veel geld te kosten als u dit uitbesteedt aan 2B Media. Onze medewerkers zijn specialisten, die zeer efficiënt werken. Websites bouwen wij vanaf een prijs van € 1.000,- (voor MKB websites) tot € 10.000,- (voor zeer grote omvangrijke websites/webshops). Binnen 1 week na het accorderen van de website-offerte sturen wij een eerste ontwerp van de website opzet. Hierin kunnen vanzelfsprekend nog wijzigingen doorgevoerd worden, waarna we het design omzetten naar een werkende test-website. 

Naast het bouwen van sites kunnen wij u ook helpen met linkbuilding en het opbouwen en uitvoeren van een juiste online-strategie voor uw (bedrijfs)website.
Wij maken graag een afspraak met u om inzicht te krijgen in het doel van de website en welke doelgroep u wilt bereiken met uw nieuwe website. Wij maken naar aanleiding van het eerste gesprek een websiteontwerp voor u in een tekenprogramma.

Uniek websiteontwerp op maat

Wij maken uitsluitend unieke maatwerk websites, waarbij in ieder design uw bedrijf het best mogelijk tot uiting komt. Een website laten maken aan de aan de hand van een bestaande template behoort bij ons niet tot de mogelijkheden, omdat wij u dan niet kunnen garanderen dat uw website de uitstraling heeft die uw bedrijf verdient. Daarnaast is het optimaliseren en vindbaar maken voor Google ook niet voor 100% gegarandeerd.  Dit is voor ons niet verkoopbaar, omdat wij altijd naast een mooie en effectieve website voor de hoogst mogelijke positie van uw website in Google gaan.
Een maatwerk website-ontwerpen en ontwikkelen kost tijd en dus geld, maar levert uiteindelijk sneller en voor een langere periode meer op dan een template-website.

U betaalt nooit meer dan de offerte prijs

Wij werken met een vaste prijs, zodat ondernemers altijd van tevoren weten wat de prijs van de website wordt. Wij zien maar al te vaak dat ogenschijnlijk goedkopere concurrenten de klant een website leveren die niet af is. Voordat de website online gaat blijkt er dan bijvoorbeeld nog een extra module voor een contactformulier aangekocht te moeten worden, waardoor de klant uiteindelijk tot wel 40% duurder uit is dan hij vooraf had verwacht. Laat u niet misleiden door onwaarschijnlijk lage prijzen, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent! Als de prijs te mooi om waar te zijn is, is dit ook vaak het geval.

Prijsindicatie verschillende soorten websites

Om u toch een kostenindicatie te geven voor de ontwikkeling van een website of webshop hebben wij hieronder een overzicht gemaakt:

Maatwerk website tot 15 pagina’s
Uniek design met standaard functionaliteiten
Prijsindicatie: van € 1.000,- tot € 2.000,-

Maatwerk webshop tot 25 producten
Uniek design met geavanceerde functies
Prijsindicatie: van € 3.500,- tot € 5.000,-

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Minimale kosten voor het maken van een website

De minimale kosten voor het maken van een website bedragen bij 2B Media € 1.000,- . Dit omdat we standaard enkele uren bezig zijn de nieuwe website in CMS (WordPress) op te bouwen. Dit proces, neemt naast het ontwerp van uw website, een zodanig aantal uren in beslag dat we minimaal € 1000,- vragen voor het maken van een complete site die goed gevonden wordt via Google.
De minimale kosten voor het maken van een webshop bedragen € 3.500,- .

Ondanks de lage prijzen wordt er uiteraard met een team van zeer ervaren professionals gewerkt aan uw website. De kwaliteit blijft dus altijd gewaarborgd.

2B Media staat garant voor:
– Gespecialiseerd webdesign.
– Het bouwen van professionele websites tegen lage kosten.
– Duidelijke prijsafspraken vooraf. U betaalt nooit meer dan het website-offerte bedrag.
– De beste vindbaarheid via Google.
– Het doorvoeren van uw huisstijl in het design van uw website.

Om uw website optimaal te laten werken kunt u ervan verzekerd zijn dat uw website:
– Responsive en perfect te gebruiken is op alle telefoons, tablets, laptops en (desktop)computers.
– Opgebouwd is met schone html codes, waardoor uw website goed door Google gevonden wordt.
– Geprogrammeerd wordt in WordPress CMS.
– Een contactformulier bevat, zodat klanten contact met u op kunnen nemen.
– Buttons bevat naar Twitter, Facebook en LinkedIn (Indien gewenst).
– Aangemeld wordt bij Google.
– Bezoekersstatistieken dagelijks te bekijken zijn via Google Analytics.

Vragen over onze webdesign tarieven?

Stuur een e-mail naar  info@2bmedia.nl of bel ons op 06 43 99 26 99.